Ictivity Training gaat regelmatig in gesprek met cursisten. Dit keer spraken we met Ronald Nijssen, Ronald Nijssen
Werkplekbeheerder I&A bij Kempenhaeghe. Kempenhaeghe is het centrum voor epilepsie en slaapproblemen. Zij behandelen mensen met epilepsie en/of slaapstoornissen. Onlangs heeft Ronald bij Ictivity Training een beheercursus Windows 10 gevolgd. Hij koos daarbij voor de leervorm Individueel Begeleid Leren (IBL). Individueel Begeleid Leren is een leermethode waarbij de inhoud van de training en het tempo geheel wordt afgestemd op de behoefte van de cursist.
 
Hoe heb je je georiĆ«nteerd voordat je startte aan het IBL-traject 
Via mijn collega heb ik me laten informeren over de cursusmogelijkheden die Ictivity aanbiedt. De leermethoden zijn onder andere klassikaal en Individueel Begeleid Leren. Omdat mijn collega goede ervaringen heeft met de klassikale cursus was ik geneigd om hier ook voor te kiezen. Via Martijn heb ik extra informatie opgevraagd over de nieuwe leervorm IBL, wat toen voor mij nog onbekend was. Hierin werd duidelijk dat deze training veel beter bij mijn manier van leren aansluit; ik weet dat ik veel beter leer door te doen!
 
Wat heeft de doorslag gegeven om voor IBL te kiezen?
Doordat ik mijn eigen werktempo kan bepalen en praktijkgericht bezig ben.
 
Hoe zou je de begeleiding tijdens het IBL-leertraject omschrijven?
Erg goed! Doordat de groepen klein zijn is er voldoende tijd voor persoonlijke uitleg en het doornemen van praktijksituaties. De trainer is goed op de hoogte van de lesstof.
 
Wat zijn voor jou de belangrijkste voordelen van deze leervorm?
Het leren door te doen en je eigen leertempo bepalen. Hiermee kon ik me ook focussen op de onderdelen waar ik zelf meer aandacht aan wilde besteden.
 
Hoe heb je IBL in de praktijk ervaren?
Voor mij de beste methode om te leren!
 

_________________________
Direct naar de IBL trainingen:
 
@ICTIVITYTRAINING 2024