De nieuwste Role-Based certificeringen
De nieuwste Role-Based certificeringen zijn beschikbaar. De oude certificeringen dekken een breed scala aan onderwerpen. Om al die onderwerpen goed te beheersen is er een net zo brede skillset nodig. In de praktijk blijft dat lastig. Daarom heeft Microsoft een nieuw format ontwikkeld, waardoor Microsoft ICT professionals gerichter hun kennis kunnen uitbreiden.
 
De drie nieuwe lijnen op een rij:
  • Fundamentals (instap, geschikt voor beginnende IT professionals of sales/adviseurs) 
  • Associate (enigszins vergelijkbaar met MCSA)
  • Expert (enigzins vergelijkbaar met MCSE) 
 
Azure Certificeringen oude format
Ben je bezig met het behalen van je Azure MCSA of MCSE certificering? Dan kan je daarvoor géén examen meer doen. Heb je al een certificering uit het oude format, dan kan je met een transitie-examen jouw certificering updaten. De transitie-examens zijn beschikbaar tot en met 30 juni 2019.Overigens blijven de door jou reeds behaalde certificeringen en examens wel gewoon staan in jouw persoonlijk overzicht en kun je dus aantonen dat je over die kennis beschikt.  
 

Fundamentals

Het fundamentals niveau is laagdrempelig te behalen door een korte training te volgen, gevolgd door het behalen van het bijbehorende examen. De fundamentals certificering is niet verplicht om door te stromen naar de andere niveaus, maar wel aan te raden voor cursisten die nog relatief weinig IT-kennis hebben. Deze certificering kan ook interessant zijn voor medewerkers die geen diepgaande IT-kennis nodig hebben om hun functie uit te voeren, maar wel een volwaardige gesprekspartner willen zijn.

Associate (meest gekozen) 

Microsoft Certified Azure Administrator Associate (voorheen 70-533)  

Deze training is voor Administrators die Microsoft Azure Solutions implementeren, monitoren en onderhouden. Ook computing, oplslag, networking en de beveiliging behoort bij jouw werkzaamheden. Heb jij het 70-533 Implementing Microsoft Azure Infrastructure Solutions in je bezit? Dan kan je met het transitie-examen AZ-102 versneld jouw Azure Administrator certificering behalen. De deadline van dit transitie-examen is 30 juni 2019.

 Microsoft Certified Azure Developer Associate (voorheen 70-532)

De Azure Developer Associate certificering is bedoeld voor developers die cloud-oplossingen, zoals applicaties en services, ontwerpen, bouwen, testen en onderhouden.

Update:
Vanaf februari worden de examens AZ-200 en AZ-201 samengevoegd in één examen namelijk AZ-203. De trainingen AZ-200 en AZ-201 bereiden voor op dit examen. 
 
 

 Expert

Microsoft Certified Azure Solutions Architect Expert (Voorheen 70-535)
Microsoft Azure Solutions Architects hebben expertise in computing, networking, opslag en beveiliging. Om dit examen te behalen is het niet nodig om een Associate certificering te behalen. Je kan er dus gelijk mee starten. Heb jij de 70-535 Architecting Microsoft Azure Solutions in je bezit? Dan kan je met het AZ-302 transitie-examen jouw Azure Solutions Architect Expert certificering. Dit is slechts één examen, waardoor je nog sneller jouw certificering binnen sleept. 
 
 
AZ300 Learningpad training
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Transitie examens:
Beschik jij al over een Azure certificering en wil je deze updaten? Bekijk hieronder de mogelijkheden.
 
Transitie.examen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 

 Update mei 2019:

In onderstaande afbeelding zie je het certificeringstraject. De stippellijn is optioneel. Associate is vergelijkbaar met MCSA en Expert met MCSE. Het witte vak geeft de certificering aan en het zwart/grijze blok de training(en) en examens.

Microsoft.Role.Based.Certification1Microsoft.Role.Based.Certification1Meer informatie of persoonlijk advies? 

Neem contact op met één onze adviseurs op nummer 088 428 48 48 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Via de website van Microsoft kun je jouw persoonlijke certificeringsoverzicht inzien middels de Microsoft Certification Planner.

 

@ICTIVITYTRAINING 2020

Wij gebruiken cookies om je gebruikerservaring te verbeteren.