Zijn uw medewerkers zich bewust van de belangrijkste concepten voor het veilig dagelijks ICT-gebruik? Herkennen zij de gevaren en wordt ernaar gehandeld?

De deadline van 25 mei 2018 voor implementatie van de nieuwe Europese privacy-verordening (GDPR of in het Nederlands Avg) komt steeds dichterbij. Eén van de onderwerpen in de nieuwe wet is het accountability principe. Hierbij gaat het o.a. om het treffen van passende technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen¹.

Uit recent onderzoek van Verizon (2017, Data Breach Investigations Report (DBIR)) blijkt dat Cybercriminelen zich steeds vaker richten op de zwakste schakel in de beveiliging: de mens. Opvallend is bijvoorbeeld dat in maar liefst 90 procent van de gevallen van cybercrime phishing een rol speelt.

Om u te helpen uw medewerkers te beschermen tegen allerlei criminele valstrikken heeft Ictivity het “Digi-veiligheid programma voor IT gebruikers” ontwikkeld.

Met het doorlopen van het Digi-veiligheid programma en het slagen voor het examen bewijst een medewerker dat hij zich bewust is van de gevaren van o.a. datalekken, virussen en phishing aanvallen. Na het behalen van het examen ontvangt de medewerker een Europeer erkend ECDL Digi-veiligheid certificaat.

Voor meer informatie neem contact op met tel 088-4284848 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

@ICTIVITYTRAINING 2018