Agile Scrum Foundation


Steeds meer organisaties hebben behoefte aan flexibilisering van hun projecten. Agile geeft hier invulling aan. Een voorbeeld hiervan is Scrum. Door in korte slagen steeds dat te realiseren wat het belangrijkste is voor de klant, wordt de kans kleiner dat een project mislukt of dat er niets wordt opgeleverd. Het centraal stellen van de mens in het ontwikkelproces en het elimineren van overhead maakt dat Scrum steeds vaker door organisaties wordt ingezet om hun innovatie efficiënter en effectiever te maken.

De training Agile Scrum Foundation geeft u in 2 dagen op Foundation niveau inzicht in Agile Scrum, gecombineerd met de kennis over de scrum praktijk. Aansluitend aan de training Agile Scrum Foundation heeft u de mogelijkheid van het afleggen van het door EXIN gecertificeerde examen Agile Scrum Foundation.

Deze training wordt ook bij jou op locatie verzorgd voor groepen van 3 - 12 deelnemers. Voor een vrijblijvende prijsofferte selecteer "Maatwerk - Aanvraag in-company".

Meer informatie

Klassikale training

Een klassikale cursus van Ictivity Training geeft je de garantie dat je uitstekend wordt opgeleid in een moderne comfortabele leeromgeving door deKlaslokaal meest deskundige trainers op hun vakgebied. In aaneengesloten dagen volg je de training op één van onze locaties. Tijdens de klassikale training heb je de beschikking over moderne apparatuur in een rustige leeromgeving. Trainingen bestaan uit een gedeelte theorie maar je krijgt ook veel oefeningen die de dagelijkse praktijk nabootsen.

Ictivity Training heeft in Nederland locaties in Utrecht (Vianen) en Eindhoven, tevens is het mogelijk om een locatie naar wens aan te vragen. Indien je niet wenst te reizen, kun je de training remote volgen via Virtual Classroom

 

Uitgebreid Online leerportaal

 

 • E-learning
  • Agile Principles, Methodologies, and Mindset
  • Software Practices (SCRUM): SCRUM Roles
  • Software Practices (SCRUM): SCRUM Meetings
  • Agile Planning
  • Planning and Monitoring Iterations in Agile Projects
  • Advanced Scrum: Developing the Product and Sprint Backlogs
 • Exam quizzes
 • Downloadable course material
 • Tips & Tricks

Maatwerk en In-company training

Deze leervorm begint met een intakegesprek tussen een Learning Consultant van Ictivity Training en de opdrachtgever. Hierbij inventariseren we de beginsituatie, de doelstelling, de praktijksituatie en het verwachtingspatroon van de deelnemer(s). Met de gegevens maken wij het trainingsprogramma op maat.

Voordelen:

 • De inhoud van de training wordt volledig afgestemd op jouw specifieke kennisbehoefte.
 • De tijdsduur van de training wordt aangepast aan jouw specifieke behoefte.
 • Jij bepaalt zelf de locatie van de training (incompany of op een van onze locaties).
 • De planning van de trainingen wordt afgestemd op jouw projectplanning.

De termen Agile en Scrum zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. De inleiding Agile Scrum is daarom geschikt voor iedereen die werkt in de IT op het gebied van systeemontwikkeling, beheer of exploitatie. Deze training van twee dagen is bij uitstek ook geschikt voor iedereen die aich Agile Scrum op Foundation niveau wil eigen maken. Na het doorlopen van de Agile Scrum Foundation training kunt u zich verder ontwikkelen op het gebied van Agile Servicemanagement, Agile Projectmanagement en Agile Testmanagement.

In deze professionele en praktijkgerichte training wordt ingegaan op de theorie van Agile Scrum, ondersteund met voorbeelden uit de praktijk. De volgende onderwerpen worden behandeld in deze proffessionele en praktijkgerichte training:

 • Inleiding Agile en Scrum;
 • 
Scrum methoden;

 • Scrum planning;

 • Scrum-projecten monitoren;

 •  Geavanceerde Scrum begrippen;
 • Examentraining.

De road to value van Scrum bestaat uit de volgende fasen:

Vision: een product wordt pas ontwikkeld als duidelijk is hoe het invulling geeft aan de strategie van de organisatie.

Product roadmap: op basis van de vastgestelde visie wordt de functionaliteit (features) in kaart gebracht en voorzien van een prioriteit. Dit geeft een basis voor het opstellen van een roadmap waar in groepen van features (releases) op een tijdlijn worden geplot. Dit plan beschrijft alleen in grote brokken (themes en features) de functionaliteit, kwaliteit en tijdaspecten.

Release plan: de eerstkomende release wordt gepland op basis van het opdelen van deze release in sprints van gelijke lengte. Hierbij worden de features van de release vertaald naar(epic) user stories die concreet definiëren wat gerealiseerd moet worden.

Sprint plan: dit plan omvat de werkvoorraad voor het development team. Hiertoe worden de user stories met de hoogste prioriteit vertaald naar taken.

Daily scrum: dagelijks komen de developers bijeen om te vertellen wat ze gisteren hebben gedaan, wat ze vandaag gaan doen en waar mogelijk belemmeringen (impediments) zijn.

Sprint review: per sprint wordt een werkend product gedemonstreerd aan de product owner en de stakeholders.

Sprint retrospective: een sprint sluit af met het evalueren van het development proces om lessen te leren voor de volgende sprint.

Je kunt hier het examen boeken voor deze training: Agile Scrum Foundation

Klantbeoordelingen van Ictivity Training
full star
full star
full star
full star
half star
118 beoordelingen
full star
full star
full star
no star
no star
Erg veel technische info en richting cloud gericht
full star
full star
full star
no star
no star
De training SharePoint Online heeft me precies gegeven wat ik verwachtte
full star
full star
full star
no star
no star
Zelfstudie is wel even wennen maar dankzij trainer Willem zit de stof er goed in.

Kies een Leervorm:Code: Agile-Scrum
Leervorm:   
Dagen: 365
249
Per persoon
excl. BTW
Naar inschrijfpagina
Code: Agile-Scrum
Leervorm:    Klassikaal
Dagen: 2
800
Per persoon
excl. BTW
Naar inschrijfpagina
Startdatum:
24 jun 2019
Locatie:
Utrecht
Startdatum:
05 jul 2019
Locatie:
Utrecht
Startdatum:
05 sep 2019
Locatie:
Utrecht
Startdatum:
12 dec 2019
Locatie:
Utrecht

Andere locatie of datum

Deze trainingen kunnen wij ook als maatwerk bij jou / ons op locatie.

@ICTIVITYTRAINING 2019

Wij gebruiken cookies om je gebruikerservaring te verbeteren.