Training Microsoft Azure Data Fundamentals (DP-900)


In deze DP-900T training leer je de basisprincipes van databaseconcepten in een cloudomgeving, krijg je basisvaardigheden in clouddatadiensten en bouw je basiskennis op van clouddatadiensten binnen Microsoft Azure.

Allereerst ga je tijdens deze DP-900T training in op de kernbegrippen rondom het begrip data, zoals relationeel, niet-relationeel, big data en analyse, en ga je aan de slag met de implementatie van deze onderwerpen in Microsoft Azure. Je verkent de verschillende rollen, taken en verantwoordelijkheden in de wereld van data.

Vervolgens ga je het aanbod van relationele gegevens verkennen, relationele databases inrichten en implementeren en relationele gegevens opvragen via tools in Microsoft Azure.

Ook ga je aan de slag met het niet-relationele gegevensaanbod. Je verkent de inrichting en implementatie van niet-relationele databases en niet-relationele gegevensopslag in Azure. Je leert de verwerkingsopties die beschikbaar zijn voor het bouwen van data-analyseoplossingen kennen. Verder leer je de basisbeginselen van Azure Synapse Analytics, Azure Databricks, Azure HDInsight en Power BI en leer je hoe deze producten samenwerken.

Wil jij na afronding van de Microsoft Azure Data Fundamentals cursus het DP-900 examen afnemen? Koop dan een examenvoucher bij ons voor je examen en behaal de Microsoft Certified Azure Data Fundamentals certificering.

Na afronding van deze DP-900T training kan je:

• Beschrijf je de belangrijkste datatoolingin Azure
• Leg je de concepten van relationele gegevens in Azure uit
• Leg concepten van niet-relationele gegevens in Azure uit
• Identificeer componenten van een modern datawarehouse in Azure

Meer informatie

Opdrachtgestuurd leren met persoonlijke begeleiding door onze ervaren trainers

Nieuw: Individueel Begeleid Leren Online (op aanvraag) 
Omdat de mogelijkheden voor leren op locatie op het moment beperkt zijn, bieden we nu ook een online variant aan van deze leervorm. Zo behaal je toch je leerdoelen, ook als je thuiswerkt of niet wil reizen. Samen met jouw trainingscoach stel je een lesplan op met daarin meerdere contactmomenten per dag waarbij je middels online videoverbinding één op één begeleiding krijgt. Tussen deze momenten door werk je aan praktijkopdrachten ondersteund door theorie. Geef op het inschrijfformulier aan of je graag online of toch liever op een fysieke locatie de training volgt. 

Individueel Begeleid Leren is een leermethode waarbij je in ons leercentrum onder begeleiding van een zeer ervaren trainer de training doorloopt. In je eigen tempo, met de onderwerpen die aansluiten op jouw behoefte. Indien gewenst kan dit ook vanaf thuis. 

Efficiënt trainen: leer wat je écht nodig hebt
Omdat iedereen een verschillend kennisniveau en achtergrond heeft is het niet effectief om iedereen op hetzelfde niveau en in hetzelfde tempo te laten trainen. Door middel van een intake wordt het kennisniveau bepaald en in samenspraak met de trainer een individueel opleidingsplan samengesteld. Zo leer je alleen wat je echt nodig hebt!

Trainen met de nieuwste online leermiddelenibl1
Tijdens de training maak je gebruik van het online leerportaal. Dit geeft je de mogelijkheid om zelf te bepalen welke leermethode je voorkeur heeft; opdracht gestuurd leren of theoretisch leren. Kies je voor opdracht gestuurd leren, dan kun je praktische kennis opdoen in een volledig ingerichte online practicum omgeving onder begeleiding van onze trainer. De online omgeving blijft tot drie maanden na de training beschikbaar zodat je ná de training nog extra kunt oefenen. Theoretische kennis kun je opdoen door het volgen van online cursusmateriaal gecombineerd met de ondersteuning van de trainer die je ondersteunt bij complexe onderwerpen.

Flexibel trainen: Jij bepaalt de tijdsduur en tijdstip
Je hebt de mogelijkheid om zelf te bepalen wat de duurtijd van je training wordt. Je bepaalt (samen met ons) het aantal dagen. Je kunt deze dagen ook verspreiden over meerdere weken! 

Moderne leeromgeving: 
Wij vinden de leeromgeving net zo belangrijk. Daarom ben je op al onze locaties verzekerd van een rustige omgeving met de nieuwste apparatuur.

Liever een andere leervorm? Klik rechtsboven onder "Kies een leervorm"

Klassikale training

Het lokaal voldoet aan de COVID eisen. Indien je liever niet naar onze locatie toe komt, is het ook mogelijk om de training virtueel te volgen. Dezelfde leerervaring als klassikaal waarbij je de trainer en medecuristen ziet en hoort maar dan vanaf thuis. De planning en kosten blijven gelijk. 

Een klassikale cursus van Ictivity Training geeft je de garantie dat je uitstekend wordt opgeleid in een moderne comfortabele leeromgeving door deKlaslokaal meest deskundige trainers op hun vakgebied. In aaneengesloten dagen volg je de training op één van onze locaties. Tijdens de klassikale training heb je de beschikking over moderne apparatuur in een rustige leeromgeving. Trainingen bestaan uit een gedeelte theorie maar je krijgt ook veel oefeningen die de dagelijkse praktijk nabootsen.

Ictivity Training heeft in Nederland locaties in Utrecht (Vianen) en Eindhoven, tevens is het mogelijk om een locatie naar wens aan te vragen. Indien je niet wenst te reizen, kun je de training remote volgen via Virtual Classroom

 

Klassikaal trainen met extra online leerportaal

Met de Klassikaal Plus training haal je het beste uit de twee leervormen. Dankzij een uitgekiende combinatie van klassikale training en online leren zorgen we voor een reductie van het aantal klassikale dagen en kun je zelfstandig studeren met een online leerportaal. Je bent zo optimaal voorbereid op een examen of certificering en bespaart kosten.

Tijdens de klassikale training worden complexe onderwerpen behandeld en is er veel aandacht voor het uitvoeren van de practicum opdrachten en discussies over uw praktijkvoorbeelden. Daarnaast krijg je de beschikking over een persoonlijk online leerportaal waarin je zelfstandig kunt studeren.

Maatwerk en In-company training

Deze leervorm begint met een intakegesprek tussen een Learning Consultant van Ictivity Training en de opdrachtgever. Hierbij inventariseren we de beginsituatie, de doelstelling, de praktijksituatie en het verwachtingspatroon van de deelnemer(s). Met de gegevens maken wij het trainingsprogramma op maat.

Voordelen:

 • De inhoud van de training wordt volledig afgestemd op jouw specifieke kennisbehoefte.
 • De tijdsduur van de training wordt aangepast aan jouw specifieke behoefte.
 • Jij bepaalt zelf de locatie van de training (incompany of op een van onze locaties).
 • De planning van de trainingen wordt afgestemd op jouw projectplanning.

Deze DP-900T training is bedoeld voor iedereen die de basisprincipes van databaseconcepten in een cloudomgeving, basisvaardigheden in clouddatadiensten willen leren en hun basiskennis van clouddatadiensten binnen Microsoft Azure willen opbouwen.

Deze DP-900T training is bedoeld voor iedereen die de basisprincipes van databaseconcepten in een cloudomgeving, basisvaardigheden in clouddatadiensten willen leren en hun basiskennis van clouddatadiensten binnen Microsoft Azure willen opbouwen.

Module 1: Explore core data concepts

Students will learn the fundamentals of database concepts in a cloud environment, get basic skilling in cloud data services, and build their foundational knowledge of cloud data services within Microsoft Azure. Students will identify and describe core data concepts such as relational, non-relational, big data, and analytics, and explore how this technology is implemented with Azure. Students will explore the roles, tasks, and responsibilities in the world of data.

Lessons of Module 1

 • Explore core data concepts
 • Explore roles and responsiblities in the world of data
 • Describe concepts of relational data
 • Explore concepts of non-relational data
 • Explore concepts of data analytics

After completing module 1 , students will be able to:

 • Show foundational knowledge of cloud data services within Azure
 • Identify and describe core data concepts such as relational, non-relational, big data, and analytics
 • Explain how this technology is implemented with Azure

Module 2: Explore relational data in Azure

Students will learn the fundamentals of database concepts in a cloud environment, get basic skilling in cloud data services, and build their foundational knowledge of cloud data services within Microsoft Azure. Students will explore relational data offerings, provisioning and deploying relational databases, and querying relational data through cloud data solutions with Azure.

Lessons of Module 2

 • Explore relational data offerings in Azure
 • Explore provisioning and deploying relational database offerings in Azure
 • Query relational data in Azure

After completing module 2, students will be able to:

 • Describe relational data offerings on Azure
 • Explain provisioning and deploying relational databases on Azure
 • Query relational data through cloud data solutions in Azure

Module 3: Explore non-relational data in Azure

Students will learn the fundamentals of database concepts in a cloud environment, get basic skilling in cloud data services, and build their foundational knowledge of cloud data services within Azure. Students will explore non-relational data offerings, provisioning and deploying non-relational databases, and non-relational data stores with Microsoft Azure.

Lessons of Module 3

 • Explore non-relational data offerings in Azure
 • Explore provisioning and deploying non-relational data services on Azure
 • Manage non-relational data stores in Azure

After completing module 3, students will be able to:

 • Describe non-relational data offerings on Azure
 • Explain provisioning and deploying non-relational databases on Azure
 • Decribe non-relational data stores on Azure

Module 4: Explore modern data warehouse analytics in Azure

Students will learn the fundamentals of database concepts in a cloud environment, get basic skilling in cloud data services, and build their foundational knowledge of cloud data services within Azure. Students will explore the processing options available for building data analytics solutions in Azure. Students will explore Azure Synapse Analytics, Azure Databricks, and Azure HDInsight. Students will learn what Power BI is, including its building blocks and how they work together.

Lessons of Module 4

 • Examine components of a modern data warehouse
 • Explore data ingestion in Azure
 • Explore data storage and processing in Azure
 • Get started building with Power BI

After completing module 4, students will be able to:

 • Describe processing options available for building data analytics solutions in Azure
 • Describe Azure Synapse Analytics, Azure Databricks, and Azure HDInsight
 • Explain what Microsoft Power BI is, including its building blocks and how they work together

Je kunt hier het examen boeken voor deze training: DP-900

Klantbeoordelingen van Ictivity Training
full star
full star
full star
full star
half star
125 beoordelingen
full star
full star
full star
full star
no star
Leerzame training met veel tips
full star
full star
full star
full star
no star
Carien gaf duidelijke uitleg en wilde zo veel mogelijk van haar kennis delen.
full star
full star
full star
no star
no star
Duidelijke uitleg en praktische tips voor dagelijks gebruik.

Kies een Leervorm:Code: DP-900
Leervorm:  
Dagen: 1
650
Per persoon
excl. BTW
Naar inschrijfpagina

Andere locatie of datum

Code: DP-900
Leervorm:   
Dagen: 1
595
Per persoon
excl. BTW
Naar inschrijfpagina
Startdatum:
16 aug 2021
Locatie:
Vianen
Eindhoven
Online
Startdatum:
23 aug 2021
Locatie:
Vianen
Online
Startdatum:
13 sep 2021
Locatie:
Eindhoven
Online
Startdatum:
18 okt 2021
Locatie:
Vianen
Eindhoven
Startdatum:
15 nov 2021
Locatie:
Eindhoven
Online
Startdatum:
06 dec 2021
Locatie:
Vianen
Online
Startdatum:
13 dec 2021
Locatie:
Eindhoven
Online

Andere locatie of datum

Code: DP-900
Leervorm:    Klassikaal
Dagen: 1
695
Per persoon
excl. BTW
Naar inschrijfpagina
Startdatum:
13 aug 2021
Locatie:
Nieuwegein
Startdatum:
10 sep 2021
Locatie:
Eindhoven
Startdatum:
25 okt 2021
Locatie:
Nieuwegein
Startdatum:
22 nov 2021
Locatie:
Amsterdam
Startdatum:
03 dec 2021
Locatie:
Nieuwegein

Andere locatie of datum

Deze trainingen kunnen wij ook als maatwerk bij jou / ons op locatie.

@ICTIVITYTRAINING 2021

Wij gebruiken cookies om je gebruikerservaring te verbeteren.