De nieuwste Role-Based certificeringen
De nieuwste Role-Based certificeringen zijn vanaf maart beschikbaar. De oude certificeringen dekken een breed scala aan onderwerpen. Om al die onderwerpen goed te beheersen is er een net zo brede skillset nodig. In de praktijk blijft dat lastig. Daarom heeft Microsoft een nieuw format ontwikkeld, waardoor Microsoft Office 365 ICT professionals gerichter hun kennis kunnen uitbreiden. De nieuwe trainingen omvatten ook Windows 10, Exchange en SharePoint.

De drie nieuwe lijnen op een rij:

 • Fundamentals (instap, geschikt voor beginnende IT professionals of sales/adviseurs)
 • Associate (Enigzins vergelijkbaar met MCSA)
 • Expert (Enigzins vergelijkbaar met MCSE)

Office 365 Certificeringen oude format
Ben je bezig met het behalen van je Office 365 certificering? Probeer dit dan zo snel mogelijk af te ronden, want de oude methode (onder andere 70-346 / 347) verdwijnt op 31 maart 2019. Hierna kan je voor de oude trainingen géén examens meer doen. De vervanger voor de meest populaire Office 365 training (20347 kun je onderaan deze pagina vinden) Heb je een certificering uit het oude format, dan kan je mogelijk met een transitie-examen jouw certificering updaten. De transitie-examens zijn beschikbaar tot en met 30 juni 2019. Overigens blijven de door jou reeds behaalde certificeringen en examens wel gewoon staan in jouw persoonlijk overzicht en kun je dus aantonen dat je over die kennis beschikt. 
 

Fundamentals:

Het fundamentals niveau is laagdrempelig te behalen door een korte training te volgen, gevolgd door het behalen van het bijbehorende examen. De fundamentals certificering is niet verplicht om door te stromen naar de andere niveaus, maar wel aan te raden voor cursisten die nog relatief weinig IT-kennis hebben. Deze certificering kan ook interessant zijn voor medewerkers die geen diepgaande IT-kennis nodig hebben om hun functie uit te voeren, maar wel een volwaardige gesprekspartner willen zijn. 

 • Volg de 1-daagse training MS-900T Microsoft 365 Fundamentals en behaal het bijbehorende examen MS-900


Associate:

Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associate (Windows 10)
Dit certificaat en de bijbehorende examens zijn onder andere gericht op de huidige Windows 10 Admins. Heb je het examen 70-698: Installing and Configuring Windows 10 behaald? Dan hoef je alleen MD-101 te behalen om deze certificering te bemachtigen.

Microsoft 365 Certified: Messaging Administrator Associate (Exchange) 

Dit certificaat en de bijbehorende examens zijn onder andere gericht op de huidige Exchange Admins. Heb je het examen 70-345: Designing and Deploying Microsoft Exchange Server 2016 behaald? Dan kun je deze certificering heel laagdrempelig verkrijgen door het behalen van het transitie examen MS-202: Microsoft 365 Messaging Administrator Certification Transition Exam. Het transitie examen is vanaf 14 januari 2019 beschikbaar. Hoe lang dit examen af te nemen valt, is nog niet bekend.

 • Volg de training MS-200T: Planning and Configuring a Messaging Platform en behaal het examen MS-200
 • Volg de training MS-201T: Implementing a Hybrid and Secure Messaging Platform en behaal het examen MS-201

Microsoft 365 Certified: Teamwork Administrator Associate (SharePoint)
Dit certificaat en de bijbehorende examens zijn onder andere gericht op de huidige SharePoint Admins. Heb je het examen 70-339: Managing Microsoft SharePoint Server 2016 behaald? Dan kun je deze certificering behalen met het transitie-examen MS-302: Microsoft 365 Teamwork Administrator Certification Transition Exam. Het transitie examen is vanaf 14 januari 2019 beschikbaar. Hoe lang dit examen af te nemen valt, is nog niet bekend.
 • Volg de training MS-300T: Deploying Microsoft 365 Teamwork en behaal het examen MS-300
 • Volg de training MS-301T: Deploying SharePoint Server Hybrid en behaal het examen MS-301

Microsoft 365 Certified: Security Administrator Associate (Security)
 • Volg de training MS-500T: Microsoft 365 Security Administration en behaal het bijbehorende examen MS-500T.


Expert (Meest gekozen)

Microsoft 365 Certified Enterprise Administrator

Wil je een echte expert worden op het gebied van Microsoft 365? Voor Office 365 is er een certificering beschikbaar op Expert niveau. Volgens Microsoft is dit qua niveau enigszins vergelijkbaar met MCSE. De Microsoft 365 Expert certificering is bedoeld voor IT professionals die Office 365 admin expert willen worden. Deze training is de vervanger voor de 20346 / 347.

 • Volg de training MS-100T en behaal het examen MS-100 Microsoft 365 Identity and Services
 • Volg de training MS-101T en behaal het examen MS-101 Microsoft 365 Mobility and Security

 

Update mei 2019:

In onderstaande afbeelding zie je het certificeringstraject. De stippellijn is optioneel. Associate is vergelijkbaar met MCSA en Expert met MCSE. Het witte vak geeft de certificering aan en het zwart/grijze blok de training(en) en examens.

Microsoft.Role.Based2

Microsoft.Role.Based4


Meer informatie of persoonlijk advies? 

Neem contact op met één onze adviseurs op nummer 088 428 48 48 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Via de website van Microsoft kun je jouw persoonlijke certificeringsoverzicht inzien middels de Microsoft Certification Planner. 

 

 

%MCEPASTEBIN%
@ICTIVITYTRAINING 2020

Wij gebruiken cookies om je gebruikerservaring te verbeteren.